dżem morelowy z kwasem cytrynowym

45 min
4 porcje
Dżem morelowy z kwasem cytrynowym
Fabio Balbi, stock.adobe.com
0

Więc chcesz zachować zapach i smak lata przez cały rok! I tu pojawia się przepis na dżem morelowy. Mówię Ci, jak przygotować ulubioną ucztę dla całej rodziny. Kwas cytrynowy w naszym przypadku nie tylko doda kwasowości, ale także poprawi bezpieczeństwo przedmiotu obrabianego.

Składniki

  • morele - 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z moreli, pokrój owoce i przykryj cukrem.

Pozostaw na kilka godzin lub na noc.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy