kawior pomidorowy na zimę

40 min
12 porcji
Kawior z pomidorów na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Nigdy nie próbowałeś gotować kawioru z pomidorów? Natychmiast napraw sytuację! Ugotuj półfabrykat warzywny zgodnie z tym przepisem i Zamknij na zimę. Można go posmarować chlebem, dodać do sosów i zup, użyć do marynowania mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj pomidory, cebulę i marchewkę, przepuść przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj masło, cukier i sól.

Gotuj przez 20 minut na małym ogniu, dodaj posiekany czosnek i przyprawy.

Następnie przez kolejne 7-10 minut, wlej ocet i zdejmij z ognia.

Włóż gorący kawior do wysterylizowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy