bakłażan z ziołami i czosnkiem na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Bakłażan z ziołami i czosnkiem na zimę
Pretti, stock.adobe.com
0

Uwielbiam bakłażany, a kiedy znalazłem ten przepis na bakłażana z ziołami i czosnkiem, postanowiłem spróbować od razu. I byłem mile zaskoczony, jak proste i szybkie, a wynik był po prostu niesamowity! Powstała pyszna i aromatyczna sałatka z przekąskami, którą można podawać o każdej porze roku.

Składniki

  • bakłażany - 1.2 kg
  • Olej roślinny - 70 ml
  • ocet - 60 ml
  • sól - 1.5 art.
  • Zieleń - 1 pęczek
  • czosnek - 1 Głowa
  • cukier - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrać bakłażany, dowolnie pokroić, gotować przez 5 minut we wrzącej wodzie i wrzucić do durszlaka.

Posiekaj zioła i czosnek. Wymieszaj z bakalianami, solą, cukrem i octem.

Szczelnie umieść obrabiany przedmiot w sterylnych słoikach i napełnij wrzącym olejem.

Wysterylizuj bakłażany przez kolejne 10-15 minut we wrzącej wodzie i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy