Sałatka z mintajem na zimę

30 min
8 porcji
Sałatka z mintajem na zimę
Pretti, stock.adobe.com
0

Nie powiem, że zaopatruję się w konserwy rybne w dużej objętości, ale nadal powinno być kilka słoików. Zwykle moje preferencje padają na obfitą sałatkę z mintajem. Gotuję go z marchewką i cebulą. Do smaku możesz dodać trochę czosnku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z mintaja na małe kawałki.

Zetrzyj marchewki, posiekaj obraną cebulę.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Umieść przyprawy, pieczone warzywa i kawałki mintaja w słoikach.

Zagotuj wodę, dodaj koncentrat pomidorowy, cukier i sól.

Wlej marynatę do słoików z rybą i sterylizuj przez 15 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, wlej ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy