Puree z jabłek i gruszek na zimę bez sterylizacji

50 min
4 porcje
Puree z jabłek i gruszek na zimę bez sterylizacji
stitchik, stock.adobe.com
0

Puree z jabłek i gruszek to smaczna i zdrowa uczta, którą można łatwo i szybko przygotować, nawet bez sterylizacji. Jest doskonałym dodatkiem do śniadania lub deseru, a także może być stosowany jako nadzienie do ciast, babeczek lub innych wypieków.

Składniki

  • jabłka - 800 g
  • Gruszka - 800 g
  • cukier - 1 kg
  • woda - 300 ml
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój owoce.

Napełnij wodą i gotuj przez 20 minut.

Puree blenderem i dodaj cukier.

Gotuj puree przez kolejne 20 minut, dodaj kwas cytrynowy i zwiń w czyste słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy