tkemali ze słodkiej śliwki na zimę

45 min
4 porcje
Tkemali ze słodkiej śliwki na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Piękny tkemali pochodzi z szerokiej gamy odmian śliwek-zarówno kwaśnych, jak i słodkich. Tym razem chcę bardziej szczegółowo omówić drugą opcję. Mówię Ci, jak uzyskać najbardziej harmonijny smak i co jeszcze możesz dodać do takiego sosu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa.

Dodaj sól, cukier i przyprawy.

Doprowadź tkemali do wrzenia i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Wlej ocet i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy