sałatka z zielonej fasoli na zimę

15 min
6 porcji
Sałatka z zielonej fasoli na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Fasolka szparagowa jest obfitym źródłem białka, dlatego należy ją regularnie spożywać. Aby zimą nie było z tym problemu, zaopatrz się w sałatkę z zielonej fasoli. Można go podawać na ciepło lub na zimno, doprawiać posiekaną cebulą i ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj zieloną fasolkę, marchewkę i obraną paprykę.

Zagotuj wodę, dodaj masło, cukier, sól i czarny pieprz.

Dodaj warzywa i gotuj przez 5 minut.

Warzywa wyłowić łyżką cedzakową i włożyć do słoików.

Zagotuj pozostałą marynatę, wymieszaj z octem i wlej do słoików.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy