kompot wiśniowo-truskawkowy na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z wiśni i truskawek na zimę
Alena, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz konserwować kompoty jagodowe, radzę wypróbować tę opcję z wiśni i truskawek. Smaczne i aromatyczne - przyjemność. I przygotowuje się w prosty sposób, dosłownie za pół godziny, może trochę więcej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp umytą jagodę cukrem i pozostaw na 10 minut.

Napełnij wodą, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż cukier się rozpuści, mieszając.

Dodaj kwas cytrynowy i wlej kompot do sterylnych słoików.

Sterylizuj je w garnku z wodą przez kolejne 10 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy