dżem z irgi i czarnej porzeczki

45 min
4 porcje
Dżem z irgi i czarnej porzeczki
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Połączenie irgi i czarnej porzeczki można śmiało nazwać jednym z najbardziej harmonijnych. W jakiś sposób ich smaki są podobne, w jakiś sposób zupełnie inne, a zatem doskonale przeplatają się w gęstym aromatycznym dżemie. I podwójna korzyść.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj jagodę cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Zetrzyj jagodę, zmiel blenderem lub przetrzyj przez sito.

Ponownie zagotuj dżem, gotuj przez kolejne 10-15 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy