galaretka z soku z czerwonej porzeczki

40 min
4 porcje
Galaretka z soku z czerwonej porzeczki
Magrig, stock.adobe.com
0

Pyszną i gęstą galaretkę na zimę można zrobić nie tylko z jagód, ale także ze świeżego soku. Oczywiście najlepiej z domu. Jeśli masz sokowirówkę-to kwestia kilku minut. Jednocześnie problem nasion i skóry w każdej jagodzie, w tym w czerwonej porzeczce, jest automatycznie rozwiązywany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z czerwonej porzeczki w dowolny dogodny sposób.

W części soku rozpuść żelatynę zgodnie z instrukcją.

Wymieszaj pozostały sok i cukier do smaku.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.

Wlej żelatynę i wymieszaj obrabiany przedmiot.

Wlej galaretkę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy