tkemali ze śliwki wiśniowej na zimę bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tkemali ze śliwki wiśniowej na zimę bez sterylizacji
koss13, stock.adobe.com
0

Pachnący gruziński sos tkemali ze śliwki wiśniowej przygotowany według tego przepisu doskonale trzyma się w słoikach przez cały sezon, nawet bez dodatkowej sterylizacji. Więc jeśli nie chcesz spędzać dodatkowego czasu przy kuchence ze słoikami - ten przepis jest dla ciebie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel zioła, czosnek i ostrą paprykę w blenderze.

Wyślij śliwkę wiśniową do piekarnika, piecz przez 20 minut, usuń nasiona i przetrzyj masę przez sito.

Dodaj wszystkie składniki oprócz octu do śliwki wiśniowej i gotuj tkemali przez 15 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i wlej sos do słoików poparzonych wrzącą wodą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy