lecho z ryżem na zimę bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z ryżem na zimę bez sterylizacji
Anastasia Gapeeva, stock.adobe.com
0

Jednym z najlepszych sposobów na utrzymanie zapasów warzyw na zimę jest przygotowanie lecho. Ryż sprawia, że jest jeszcze bardziej sycący, zamieniając go w pełnoprawne niezależne danie. Gęsta konsystencja, bogaty smak, jasny kolor i piękny aromat. Jednocześnie powiem Ci, jak ugotować to wszystko bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory w blenderze, dodaj olej, sól i cukier i zagotuj.

Dodaj resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj umyty ryż i gotuj przez kolejne 20 minut.

Dodaj ocet i przyprawy do smaku do lecho, gotuj przez kolejną minutę i wrzuć do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy