kawior z pieczarek na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z pieczarek na zimę przez maszynę do mięsa
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Myślisz, że grzyby można marynować tylko na zimę? W rzeczywistości wybór półfabrykatów z nich jest znacznie większy. W tym taki wspaniały kawior grzybowy. Radzę używać maszynki do mięsa, a nie blendera, aby zachować teksturę przekąski.

Składniki

  • pieczarki - 1 kg
  • marchew - 150 g
  • cebula - 150 g
  • sól - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • ocet - 1 art.
  • Olej roślinny - 50 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój pieczarki, cebulę i marchewkę. Smaż wszystko razem, aż będzie miękkie.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa, dodaj przyprawy i pozostały olej.

Dusić obrabiany przedmiot przez 40 minut na małym ogniu, mieszając.

Wlej ocet i zwiń kawior z pieczarek do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy