dżem z pigwy z orzechami włoskimi i cytryną

1 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem z pigwy z orzechami włoskimi i cytryną
Iryna, stock.adobe.com
0

W półfabrykatach pigwa jest dobra sama w sobie. Ale jest jeszcze lepiej, jeśli połączysz go z innymi składnikami. A najlepszym tego dowodem jest dżem z pigwy z orzechami włoskimi i cytryną. Ale będzie to wymagało trochę czasu i cierpliwości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pigwę w kliny i usuń środek.

Zagotuj wodę z cukrem, aż się rozpuści. Dodaj pigwę i zagotuj.

Wyjmij go z pieca, przykryj i pozostaw na noc.

Ponownie zagotuj i ostudź pigwę.

Rozłóż owoce i zagotuj syrop dwukrotnie na małym ogniu.

Włóż tam pigwę i dodaj posiekaną cytrynę i posiekane orzechy.

Ponownie zagotuj wszystko, gotuj przez 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy