kompot z moroszki na zimę

20 min
4 porcje
Kompot z moroszki na zimę
grigvovan, stock.adobe.com
0

Jeśli masz szczęście zdobyć zapas moroszki, proponuję przygotować ją na zimę. Nie chcę pozwolić tak cennej, smacznej i zdrowej jagodzie na słodki dżem. Dlatego proponuję zrobić z niego kilka puszek kompotu.

Składniki

  • jagody (moroszka) – 1 kg
  • cukier - 2 szklanki
  • woda - 5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj jagody i włóż do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę z cukrem, wlej moroszkę i pozostaw na 10 minut pod pokrywką.

Odcedź syrop, ponownie zagotuj, ponownie napełnij jagodę i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy