kapusta kiszona z żurawiną i jabłkami

1 godz. 30 min.
3 porcje
Kapusta kiszona z żurawiną i jabłkami
irene_rebrova, stock.adobe.com
0

Spośród wielu przepisów na kiszoną kapustę chciałbym osobno wspomnieć o tej opcji z żurawiną i jabłkami. Taka przekąska jest doskonale przechowywana zimą i zachwyci miłośników ciekawych smaków i kombinacji z lekką kwaskowatością jagodową i owocową słodyczą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki i rozgnieć je rękami solą i cukrem.

Dodaj żurawinę i wymieszaj.

Cienko pokrój jabłka i włóż do sterylnych słoików warstwami: kapustą, jabłkami, kapustą, jabłkami - i tak dalej do końca.

Pozostaw słoiki w cieple na 4-5 dni.

Zamknij kapustę i przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy