pierwsze dania 10.03.2022

okroshka z wędzonkami

35 min
4 porcje
Okroshka z wędzonkami
olinchuk, stock.adobe.com
0

Okroshka z wędzonym mięsem nie jest najczęstszą opcją i na próżno. Okazuje się bardzo smaczny, satysfakcjonujący i aromatyczny! A podczas serwowania możesz dodać trochę więcej zieleni i kilka łyżek kwaśnej śmietany lub majonezu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zdemontuj i drobno posiekaj wędzone mięso. Lekko podsmaż na patelni, aby uzyskać smak.

Ugotuj ziemniaki i jajka i pokrój w drobną kostkę.

Posiekaj cebulę i wszystkie zioła, dodaj musztardę i wymieszaj wszystko razem.

Napełnij okroshkę kwasem. W razie potrzeby podawaj ze śmietaną lub majonezem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy