truskawki w galarecie z żelatyną na zimę

20 min
4 porcje
Truskawki w galarecie z żelatyną na zimę
Ennira, stock.adobe.com
0

Zawsze czekam na lato, aby cieszyć się smakiem świeżych truskawek i zrobić z nich dżem i inne oryginalne półfabrykaty. W ostatnich latach taka galaretka z żelatyną stała się ulubieńcem naszej rodziny. Szczególnie smaczne jest dodanie go do jogurtu lub po prostu podanie go z bułeczkami i herbatą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj truskawki, w razie potrzeby pokrój, przykryj cukrem i zagotuj.

Dodaj wanilinę i gotuj truskawki przez 10 minut.

Równolegle rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Zdejmij truskawki z ognia, wlej żelatynę, wymieszaj i zwiń galaretkę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy