pikantna adjika z pomidorów i papryki

40 min
20 porcji
Pikantna adżika z pomidorów i papryki
chernikovatv, stock.adobe.com
0

Ostrzegam - ten sos jest dla prawdziwych śmiałków! Pikantna adjika z pomidorów i papryki okazuje się niesamowicie paląca. Podczas gotowania należy przykryć patelnię pokrywką, włączyć okap i otworzyć okno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.

Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Przełóż pomidory, czosnek i ostrą paprykę przez maszynę do mięsa.

Wszystko wymieszaj, dodaj masło, przyprawy, cukier i sól.

Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast włóż do słoików. Zwinąć i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy