marynowane korniszony z musztardą

45 min
4 porcje
Marynowane korniszony z musztardą
Roman, stock.adobe.com
0

Ten przepis na marynowane korniszony z musztardą jest moim ulubionym przez rodzinę! Okazują się chrupiące, pachnące i o delikatnym smaku przypraw. I oczywiście miły bonus-takie korniszony można cieszyć się przez cały rok.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz korniszony przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Umieść wszystkie dodatki i korniszony w sterylnych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na pół godziny. Spuść tę wodę.

Zagotuj czystą wodę do marynaty z solą, cukrem i octem. Gotuj przez 2-3 minuty.

Napełnij korniszony marynatą i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy