dżem gruszkowy przez maszynę do mięsa

1 godz. 10 min.
4 porcje
Dżem gruszkowy przez maszynkę do mięsa
PixelShot, stock.adobe.com
0

Jeśli szukasz prostego przepisu na dżem gruszkowy, polecam spróbować tego. Potrzebujesz tylko gruszek, cukru i soku z cytryny. Aby zaoszczędzić czas, użyjemy maszynki do mięsa. Proste, ale smaczne, więc koniecznie spróbuj przy okazji.

Składniki

  • Gruszka - 1 kg
  • sok z cytryny - 30 ml
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz gruszki i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i gotuj obrabiany przedmiot przez około godzinę na minimalnym ogniu.

Pod koniec dodaj sok z cytryny.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy