dżem z jabłek i aronii

1 godz. 10 min.
4 porcje
Dżem z jabłek i aronii
Natalya, stock.adobe.com
0

Aronia to bardzo prosty, ale jednocześnie oryginalny składnik półfabrykatów. Najlepiej brzmi w połączeniu z innymi owocami lub jagodami. Na przykład ze zwykłymi jabłkami ogrodowymi. Mówię Ci, jak lepiej zrobić taki dżem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij aronię wodą, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Wrzuć jagodę do durszlaka i dodaj cukier i cynamon do wywaru.

Gotuj syrop przez kolejne 5-7 minut.

Zanurz w nim obrane pokrojone jabłka.

Po 5 minutach dodaj aronię.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 15-20 minut lub dłużej, aż będzie gęste.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy