kapusta z burakami po gruzińsku na zimę

20 min
10 porcji
Kapusta z burakami w stylu gruzińskim na zimę
san_ta, stock.adobe.com
0

Dla miłośników kiszonej kapusty jest świetna wiadomość: możesz ją ugotować w inny interesujący sposób. Mówimy o kapuście z burakami w stylu gruzińskim. Pikantna przekąska przyciąga jasnym wyglądem i apetycznym aromatem. Cóż, jej smak jest fantastyczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.

Pokrój kapustę, ostrą paprykę i obrane buraki.

Ułóż kapustę i buraki warstwami na patelni, dodając po trochu ostrą paprykę i przyprawy.

Wlej schłodzoną marynatę, przykryj i ustaw ucisk. Usuń obrabiany przedmiot na 1,5-2 miesiące w piwnicy.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy