Chutney jabłkowy na zimę

4 godz. 0 min.
4 porcje
Chutney jabłkowy na zimę
matka_Wariatka, stock.adobe.com
0

Mówiąc o oryginalnych sosach i przekąskach, chciałbym zasugerować wypróbowanie takiego pikantnego chutney z jabłek. Wybierz soczyste dojrzałe owoce, które nadadzą obrabianemu przedmiotowi naturalną słodycz. Polecam przechowywać Chutney w szklanych słoikach w chłodnym miejscu, aby sos zachował świeżość i smak przez całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać, cienko pokroić, zalać wodą i dusić przez 20 minut.

Dodaj nasiona gorczycy, posiekaną cebulę i obrane posiekane pomidory.

Dodaj sól, cukier, przyprawy, posiekany czosnek, ocet i umyte rodzynki.

Doprowadź wszystko razem do wrzenia i gotuj ostry sos przez około 2 godziny na małym ogniu, mieszając.

Włóż Chutney do suchych, wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy