marynowane ogórki cytrynowe na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki kiszone z cytryną na zimę
Galina Mikhalishina, stock.adobe.com
0

Specjalnie dla miłośników kulinarnych eksperymentów, dziś chcę opowiedzieć o zaletach marynowanych ogórków z cytryną. Dzięki unikalnemu procesowi marynowania zachowują wszystkie swoje korzystne właściwości i stają się źródłem cennych witamin, enzymów i przeciwutleniaczy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Umieść ogórki, liście, plasterki cytryny, pieprz i czosnek w czystych, suchych słoikach.

Zalej wszystko wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami. Spuścić wodę.

Zagotuj czystą wodę z solą i cukrem. Dodaj ocet.

Zalej ogórki marynatą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy