pieczenie 07.07.2023

placki ricotta

25 min
5 porcji
Placki ricotta
0

Wyobraź sobie aromatyczne placki z chrupiącą skórką i miękkim ciastem! Dosłownie rozpływają się w ustach, umiarkowanie słodkie i nie tłuste. Myślisz, że tylko doświadczony kucharz może je ugotować? Zapewniam cię, że każdy może to zrobić. Po prostu skorzystaj z tego przepisu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz ricottę, mleko, sól i cukier waniliowy.

Placki ricotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Ubij jajka osobno z cukrem, aż będą puszyste.

Placki ricotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz oba półfabrykaty, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i ponownie wszystko dobrze wymieszaj.

Placki ricotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Nasmaruj patelnię olejem i podgrzej. Łyżką wyłożyć małe wyspy ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Placki ricotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy