pieczenie 01.07.2023

placki z ricottą i miodem

25 min
4 porcje
Placki z ricottą i miodem
0

Jeśli masz ricottę, koniecznie wypróbuj ten przepis. Naleśniki są po prostu pyszne: bujne ciasto, delikatny aromat i niesamowita miękkość. Można je bezpiecznie nazwać idealnymi. Postanowiłam zastąpić cukier miodem. Jest zdrowszy i smaczniejszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz ricottę, mleko, miód i sól.

Placki z ricottą i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

W osobnym pojemniku ubij jajka na puszystą pianę.

Placki z ricottą i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz oba półfabrykaty, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.

Placki z ricottą i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Nasmaruj patelnię olejem i podgrzej. Łyżką ułożyć małe placki, uformować w pożądany kształt i smażyć na złoty kolor po obu stronach.

Placki z ricottą i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy