pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z bakłażanem na patelni

35 min
4 porcje
Chaczapuri z bakłażanem na patelni
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Bakłażan jest jednym z głównych składników kuchni gruzińskiej, a chaczapuri jest jednym z jej głównych dań. Dlaczego więc nie połączymy dwóch w jednym? A jednocześnie zrobimy wszystko na patelni, aby nie tracić czasu na piekarnik.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w drobną kostkę, smaż na złoty kolor, dopraw i dodaj posiekaną kolendrę z chili.

Zagnieść elastyczne ciasto ze wszystkich składników, podzielić na pół i rozwałkować.

Na każdą tortillę ułóż nadzienie, zbierz w torebce i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri na małym ogniu przez 7 minut na stronę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy