pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z mięsem mielonym

1 godz. 30 min.
6 porcji
Chaczapuri z mięsem mielonym
SK, stock.adobe.com
0

Chaczapuri to nie tylko ser. Nadzienie może być inne, a mięso mielone jest nie mniej popularną opcją. Powiem Ci, jak przygotować danie podstawowe. I już uzupełnisz nadzienie przyprawami, ziołami lub innymi dodatkami do smaku.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mięso mielone, drobno posiekaną cebulę, starte masło, posiekane zioła i przyprawy.

Wymieszaj oddzielne suche i płynne składniki ciasta.

Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto i pozostawić w cieple na 40 minut.

Podziel go na części i zwiń w cienkie tortille.

Połóż mięso mielone na każdym tortilli, zwiń je w torebkę i ponownie zwiń do 1-1, 5 cm.

Piecz chaczapuri w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy