pieczenie 16.11.2022

rogaliki twarogowe

50 min
8 porcji
Rogaliki twarogowe
O.B., stock.adobe.com
0

Nie wszystkie dzieci jedzą nabiał. Więc mój nie jest wyjątkiem, twaróg jest dla nich idealny tylko w połączeniu "rogaliki twarogowe z herbatą". Dzielę się z wami przepisem, w którym delikatne ciasto twarogowe po ugotowaniu po prostu rozpływa się w ustach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj razem i ubij blenderem twaróg, cukier, śmietanę, zmiękczone masło, cukier waniliowy i jajko.

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj szczyptę soli.

Dodaj porcję mąki do płynnej masy, wymieszaj. Zagnieść ciasto. Jeśli ciasto okaże się płynne, możesz dodać więcej mąki, najważniejsze jest, aby nie przesadzić, aby ciasto nie stało się ciężkie.

Przykryj ciasto folią i wyślij do lodówki na 20 minut.

Wyjmij i rozwałkuj ciasto w okrąg, pokrój w paski. Możesz użyć nadzienia, możesz po prostu uformować rogaliki z pasków. Złożyć na blasze do pieczenia i piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 C.

Podczas serwowania rogaliki twarogowe można posypać cukrem pudrem.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy