pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z pomidorami i topionym serem

40 min
4 porcje
Chaczapuri z pomidorami i topionym serem
boomeart, stock.adobe.com
0

W przypadku domowych chaczapuri możesz użyć absolutnie dowolnego sera, w tym stopionego. Aby nadzienie nie było zbyt nudne i mdłe, proponuję dodać do niego trochę więcej pomidorów do smaku. Świetny przepis przynajmniej na każdy dzień!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pomidory, posiekaj natkę pietruszki i zetrzyj oba rodzaje sera. Wymieszaj nadzienie.

Rozwałkuj ciasto francuskie, pokrój w kwadraty i ułóż nadzienie na każdym z nich.

Złóż półfabrykaty na pół w trójkąt, ściśnij krawędzie i posmaruj górę żółtkiem.

Piecz chaczapuri przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy