pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z ciasta francuskiego z twardym serem

35 min
4 porcje
Chaczapuri z ciasta francuskiego z twardym serem
Pretti, stock.adobe.com
0

Kiedy nie ma czasu, ale naprawdę chcesz ugotować pyszne chaczapuri, możesz wziąć gotowe ciasto francuskie i zwykły twardy ser. Takie proste danie po prostu nie ma konkurencji, a jego przygotowanie zajmie ci kilka minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto francuskie cienko i pokrój na trzy części.

Posmaruj jedną masłem, posyp połową sera i przykryj drugą częścią.

Powtórz i przykryj ostatnim arkuszem ciasta. Rozwałkuj trochę ponownie.

W razie potrzeby pokrój obrabiany przedmiot na mniejsze kawałki.

Piecz chaczapuri w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy