dania główne 22.01.2022

udka z kurczaka z rozmarynem w piekarniku

45 min
6 porcji
Udka z kurczaka z rozmarynem w piekarniku
0

Chcesz pieczonego mięsa, ale nie chcesz długo czekać? Następnie po prostu ugotuj w piekarniku udka z kurczaka z rozmarynem. Poduszka cebulowa i aromatyczne przyprawy nadają potrawie wyrafinowany smak. Możesz podawać z puree ziemniaczanym, makaronem i świeżymi warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz udka kurczaka, osusz ręcznikami papierowymi i włóż do głębokiej miski.

Udka z kurczaka z rozmarynem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj oliwę z oliwek, posiekany czosnek, pieprz, sól i koper włoski. Wymieszaj i pozostaw na 15 minut w temperaturze pokojowej.

Udka z kurczaka z rozmarynem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie.

Udka z kurczaka z rozmarynem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W wysmarowanej formie ułóż warstwę cebuli. Następnie ułóż mięso i gałązki rozmarynu.

Udka z kurczaka z rozmarynem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Piecz udka z kurczaka przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po wyłączeniu pozostaw je w piekarniku jeszcze przez kilka minut.

Udka z kurczaka z rozmarynem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy