pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z pomidorami i czosnkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Chaczapuri z pomidorami i czosnkiem
LIGHTFIELD STUDIOS, stock.adobe.com
0

Połączenie pomidorów z czosnkiem to genialny wynalazek w swojej prostocie. Zwłaszcza jeśli chodzi o nadzienie do chaczapuri. Ten przepis z pewnością spodoba się tym, dla których klasyczna wersja z serem jest zbyt tłusta.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj osobno suche i mokre składniki ciasta.

Połącz obie masy, zagnieść ciasto i pozostawić w cieple na 40 minut.

Drobno posiekaj pomidory, wyciśnij trochę soku i wymieszaj z posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i startym suluguni.

Podziel ciasto na części, rozwałkuj i umieść nadzienie na środku każdej tortilli.

Zbierz je w torebkę, ponownie zwiń i smaż na małym ogniu przez 4-5 minut z obu stron.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy