dania główne 19.07.2023

Lulia-kebab jagnięcy

30 min
4 porcje
Lula
Aleksander talantsev, stock.adobe.com
0

Warto kupić niewłaściwe mięso, niewłaściwie je marynować lub smażyć, ponieważ kebab z pewnością okaże się twardy. Ale lulia-Kebab nawet z jagnięciny będzie miękki. Cały sekret polega na tym, że mięso jest kilkakrotnie przepuszczane przez maszynę do mięsa, a następnie mięso mielone jest również bite.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jagnięcinę, smalec i obraną cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy.

Dodaj przyprawy i sól. Dobrze wymieszaj i ubij.

Zawiń masę w serwetkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Zwilż ręce wodą i uformuj na przygotowanych szaszłykach kiełbaski o długości 12-14 cm.

Smaż kebab jagnięcy na grillu przez 15 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy