dania główne 15.08.2022

gęsta owsianka z groszku w powolnej kuchence

1 godz. 10 min.
4 porcje
Gęsta owsianka grochowa w multicookerze
Maria, stock.adobe.com
0

Zrobienie apetycznej gęstej owsianki grochowej może być jeszcze łatwiejsze i szybsze, jeśli użyjesz powolnej kuchenki. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak wybrać tryb, jak długo go gotować i jak wybrać proporcje składników.

Składniki

  • groszek - 400 g
  • woda - 1 L
  • masło - 20 g
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez 8-10 godzin. Opłucz i zalej wrzącą wodą przez 10 minut.

Włóż groszek do miski wolnowaru i przykryj czystą wodą.

Gotuj owsiankę przez godzinę w trybie owsianki. W razie potrzeby dodaj wodę.

Na koniec zetrzyj owsiankę tłuczkiem z przyprawami i masłem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy