dania główne 01.02.2022

Rolada wieprzowa ze szpinakiem i ziołami

2 godz. 30 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa ze szpinakiem i ziołami
Vladimir, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz warzywa i zioła we wszystkich możliwych formach - ta wersja pieczonego roladka wieprzowego jest właśnie dla ciebie. Aby nadzienie nie wypadło, a mięso się nie rozwijało – użyj specjalnego sznurka do gotowania lub siatki do pieczenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj szpinak i lekko Duś na patelni, aby zmniejszyć objętość.

Dodaj posiekany tymianek i zioła do szpinaku.

Rozłóż wieprzowinę w jednym kawałku, natrzyj przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.

Połóż nadzienie na krawędzi, zawiń ciasną rolkę i zabezpiecz sznurkiem.

Piecz bułkę w piekarniku przez około 2 godziny w 160 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy