dania główne 22.01.2022

Ryż z krewetkami i warzywami w powolnej kuchence

50 min
6 porcji
Ryż z krewetkami i warzywami w powolnej kuchence
fudio, stock.adobe.com
0

Potrawy dietetyczne są również bardzo smaczne. Dobrym przykładem jest ryż z krewetkami i warzywami. Dla wygody proponuję gotować w powolnej kuchence. W nim danie okazuje się bogate, pachnące i kruche.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrane krewetki włożyć do durszlaka i spłukać wrzącą wodą.

Obierz marchewki, czosnek, cebulę i paprykę, posiekaj.

Wlej olej roślinny do miski multicookera, włącz program "SMAŻENIE".

Dodaj marchewki, cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj paprykę, czosnek, sól i mielony pieprz. Gotuj wszystko razem przez 5 minut.

Wlej umyty ryż, wlej ciepłą wodę i zamknij pokrywkę. Gotuj przez 20 minut w trybie "owsianka".

Po sygnale dodaj zielony groszek, krewetki i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.

Nalegaj na gotowe danie pod pokrywką w trybie "podgrzewania" przez 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy