dania główne 09.11.2022

żeberka wieprzowe w kotle na ognisku

1 godz. 30 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe w kotle na ognisku
Jūlija, stock.adobe.com
0

Gotowanie na ognisku jest o wiele łatwiejsze niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Zwłaszcza jeśli jesteś przyzwyczajony do korzystania z kuchenki gazowej. Ta sama zasada, tylko większa skala! I na przykład proponuję gotować soczyste żeberka wieprzowe w kotle.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka na porcje i smaż na oleju na ogniu, aż będą rumiane ze wszystkich stron.

Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso zacznie odchodzić od kości.

Dodaj posiekaną cebulę i smaż dalej bez przykrycia, aż będzie miękka.

Dodaj wszystkie przyprawy i smaż żeberka w kotle przez kolejne 5-7 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy