dania główne 27.01.2022

pieczona sum z sosem sojowym

1 godz. 0 min.
2 porcje
Pieczona sum z sosem sojowym
Le Do, stock.adobe.com
0

Jeśli natkniesz się na małe tusze Sum, można je upiec w całości, jak każdą inną białą rybę. Złap najprostszy przepis z sosem sojowym. Nawiasem mówiąc, radzę użyć ciemnego. Na pewno będzie miał odpowiednie oznaczenie. Faktem jest, że ma jaśniejszy i bogatszy smak, a także da najpiękniejszy złoty kolor.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i opłucz Sum, wykonaj nacięcia po bokach i włóż do nich pierścienie chili i czosnku.

Połącz masło, sos sojowy i musztardę Dijon z przyprawami. Natrzyj rybę marynatą i pozostaw na 20 minut.

Posyp Sum posiekanymi ziołami i piecz w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy