dania główne 20.07.2023

szaszłyki jagnięce

35 min
8 porcji
Szaszłyk z nogi jagnięcej
New Africa, stock.adobe.com
0

Możesz gotować kebaby z różnych części tuszy. Najważniejsze jest prawidłowe marynowanie i smażenie mięsa. W tym przepisie powiem Ci, jak najlepiej ugotować szaszłyki z udka jagnięcego. Będziesz potrzebował cebuli, soku pomidorowego, odrobiny oleju, soli i przypraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso w drobną kostkę i włóż do miski.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Dodaj posiekaną cebulę, sok pomidorowy, sól, przyprawy i olej do miski z mięsem.

Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 6-8 godzin.

Wyjmij mięso z miski, oczyść resztki marynaty i umieść na szaszłykach.

Smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy