dania główne 09.06.2022

zapiekanka z twarogu ze śmietaną i rodzynkami na patelni

30 min
4 porcje
Zapiekanka z twarogu ze śmietaną i rodzynkami na patelni
Dmitrij Kretow, stock.adobe.com
0

Możesz się nie zgodzić, ale moim zdaniem zapiekanki z twarogu na patelni są strasznie niedoceniane! Ale jest to szybsze i wygodniejsze niż gotowanie pieczenia w piekarniku. Co więcej, przepisy mogą być również różne. Na przykład taki – z rodzynkami i kwaśną śmietaną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez 5 minut. Wysuszyć.

Wymieszaj twaróg ze śmietaną i jajkami. Dodaj cukier, sól i skórkę.

Następnie dodaj skrobię z mąką, a następnie rodzynki.

Rozłóż masę na natłuszczonej patelni i gotuj zapiekankę na małym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy