dania główne 14.07.2022

udka z kurczaka z cebulą i marchewką

30 min
4 porcje
Udka z kurczaka z cebulą i marchewką
maxandrew, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem na ugotowanie udek z kurczaka na patelni jest podsmażenie ich z cebulą i marchewką. Tylko kilka improwizowanych składników i nic więcej – a tutaj pyszne danie mięsne dla całej rodziny jest gotowe. Podawaj z dowolnym ulubionym dodatkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę w pióra, a marchewki w paski i smaż do miękkości.

Natrzyj udka kurczaka przyprawami ze wszystkich stron.

Połóż nogi na warzywach i smaż przez kolejne 7 minut na średnim ogniu.

Zmniejsz ogień, Odwróć kurczaka i kontynuuj gotowanie przez 10-12 minut pod przykryciem.

Na kilka minut przed końcem dodaj gałązkę tymianku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy