dania główne 22.01.2022

gulasz w doniczkach

2 godz. 30 min.
4 porcje
Gulasz w doniczkach
istetiana, stock.adobe.com
0

Gulasz jest dobry dla wszystkich, z wyjątkiem tego, że trzeba go długo dusić. Ale proponuję to ułatwić i wysłać do piekarnika w garnkach! I nic nie musi być stale monitorowane i nic nie musi być okresowo mieszane.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj wołowinę, posiekaj cebulę z selerem i podsmaż je na oliwie z oliwek.

Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez kilka minut.

Wyślij półfabrykat do garnków, wlej bulion i piecz przez 2 godziny w 150 stopniach.

Resztę składników pokrój losowo, ułóż w garnkach. Podobnie rozłóż przyprawy.

Piecz przez kolejne 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy