dania główne 22.01.2022

makrela w folii z pomarańczami

1 godz. 0 min.
2 porcje
Makrela w folii z pomarańczami
tbralnina, stock.adobe.com
0

Jesteśmy przyzwyczajeni do pieczenia ryby z cytryną lub polewania jej sokiem z cytryny. To od dawna uważane jest za klasyczne rozwiązanie. Ale co, jeśli ci się to nie podoba? Proponuję zdecydowanie zastąpić cytrusy i spróbować ugotować makrelę w folii ze świeżymi i soczystymi pomarańczami!

Składniki

  • makrela - 1 rzecz
  • pomarańczowy - 1 rzecz
  • rozmaryn - 2 gałązki
  • Zieleń - 4 gałązki
  • czosnek - 2 ząbki
  • oliwa z oliwek - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz makrelę, spłucz i natrzyj olejem z przyprawami.

Posiekaj czosnek, zioła i jedną gałązkę rozmarynu, dodaj kilka plasterków pomarańczy i nadziewaj rybę.

Ułóż na wierzchu kilka pomarańczowych krążków i pozostałą gałązkę rozmarynu.

Zawiń wszystko szczelnie w folię i piecz przez 40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy