dania główne 08.11.2022

pieczone żeberka wieprzowe

1 godz. 0 min.
4 porcje
Smażone żeberka wieprzowe
alex9500, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem na ugotowanie żeberek wieprzowych jest usmażenie ich na patelni. Odpowiedni jest zarówno grill, jak i zwykła nieprzywierająca. Sam przepis jest tak prosty i szybki, że poradzi sobie każdy początkujący. Trochę czasu – i piękne gorące danie jest gotowe.

Składniki

  • żeberka wieprzowe - 1 kg
  • czosnek - 2 ząbki
  • woda - 150 ml
  • Olej roślinny - 30 ml
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i osusz żebra.

Smaż je na oleju, aż będą rumiane w jednej warstwie, około 15 minut, od czasu do czasu obracając.

Dodaj czosnek i przyprawy, a po kolejnej minucie wlej trochę gorącej wody.

Doprowadź żeberka do miękkości pod przykryciem na małym ogniu przez kolejne pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy