dania główne 19.07.2023

Lacedra na grillu na ruszcie

20 min
5 porcji
Lacedra na grillu na ruszcie
weyo, stock.adobe.com
0

Smakosze często porównują tę rybę do tuńczyka. Jej filet jest naprawdę pyszny i piękny. Przekonajmy się o tym z własnego doświadczenia, przygotowując dziś lacedrę na grillu na ruszcie. Przepis jest bardzo prosty i możesz z nim łatwo sobie poradzić.

Składniki

  • ryba (lacedra) – 1,5 kg
  • Olej roślinny - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z lacedry na duże kawałki i włóż do miski.

Dodaj przyprawy, sól i olej. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.

Połóż rybę na wysmarowanym ruszcie i gotuj na grillu przez 15 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy