dania główne 21.07.2023

szaszłyki wieprzowe z kefirem i cebulą

35 min
8 porcji
Szaszłyki wieprzowe z kefirem i cebulą
anikin3, stock.adobe.com
0

Nie możesz ugotować miękkiego kebaba? Nie rozpaczaj, być może mięso było zbyt twarde lub Przepis się nie powiódł. Spróbuj zrobić szaszłyki wieprzowe z kefirem i cebulą. Tym razem danie na pewno okaże się idealne!

Składniki

  • wieprzowina (Oszczep lub łopatka) – 2 kg
  • cebula - 4 kawałki
  • kefir - 500 ml
  • liść laurowy - 3 kawałki
  • mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • sól (bez zjeżdżalni) – 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj wieprzowinę, pokrój w kostkę i włóż do miski.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Dodaj cebulę, sól, przyprawy i kefir do miski z mięsem. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 1 dzień.

Oczyść mięso z resztek marynaty, umieść na szaszłykach i smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy