dania główne 27.01.2022

pstrąg z pomidorami i ziołami w piekarniku

45 min
2 porcje
Pstrąg z pomidorami i ziołami w piekarniku
Viktor, stock.adobe.com
0

Aby pstrąg był jeszcze bardziej soczysty i smaczniejszy, można go nadziewać ziołami i warzywami. Na przykład pomidory, które doskonale uzupełniają każdą rybę. W dalszej części przepisu powiem ci, co i jak gotować i na co zwrócić uwagę. Podawaj gotowego pstrąga z ulubionym dodatkiem lub po prostu ze świeżymi warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj warzywa i włóż do brzucha obranej ryby.

Posiekaj cebulę, czosnek i pomidory. Połóż wszystko na pstrągu.

Posyp przyprawami i skrop oliwą z oliwek.

Piecz pstrąga w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy