pierwsze dania 22.01.2022

bulion na galaretkę i galaretkę

8 godz. 0 min.
4 porcje
Bulion na galaretkę i galaretkę
Madeleine Steinbach, stock.adobe.com
0

W przypadku galaretki i galaretki stosuje się specjalny gęsty bulion przypominający galaretkę. W rzeczywistości najczęściej nie zawiera ani grama żelatyny ani innego zagęszczacza. Cały sekret tkwi w odpowiednim doborze części tuszy i czasie gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz całe mięso, włóż do głębokiego garnka i przykryj zimną wodą przez 2 godziny.

Odcedź, ponownie opłucz mięso i ponownie napełnij, aby woda całkowicie je przykryła.

Doprowadzić do wrzenia, dodać cienko pokrojoną cebulę i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 6-8 godzin.

Odłóż mięso na bok, odcedź bulion i dodaj do niego mielony czosnek, przyprawy i liście laurowe.

Gotuj przez kolejne 5-10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy